Om oss

LILLSTERWORLD. DÄR SMÅ FÖTTER TAS PÅ STORT ALLVAR since 2015. 

 Barn i en mysig säng med fötterna upp i luften. Snygga godislika strumpor på fötterna.

 

VÅR HISTORIA

EN småIRRITERAD MAMMA MED ETT MISSION!

Lillster startades år 2015 av den då nyblivna mamman Maria Vister. Maria upplevde, som många andra nyblivna föräldrar, att det va omöjligt att hitta strumpor som stannar kvar på den lilla bebisens fötter. Irritationen växte. Hur va det ens möjligt? Maria scannade marknaden, startade Lillster och löste problemet. Sloganen "Socks that stay on, even during the hardest conditions" föddes.  

Det som började som ett enmansföretag med lager i en garderob växte ganska snabbt till ett lager i morbror Henriks källare som sedan blev vad det är idag. Ett strumpmärke att räkna med för både stora och små. Lillster är nu det självklara strumpvalet. I alla fall om du frågar "The Lillsterworld gang", och det gör du väl?

 Lillsters grundare Maria Vister med retro vita tubsockor

JULMAMMAN SOM BLEV CAMILLA MED HELA LILLSTERWORLD

Camilla Hedman, även känd som "Julmamman", kom in i Lillsterworld med full kraft i februari 2021. Camilla och hennes familj har med sina snygga fötter och fejjor bidragit till Lillsters bildbank i många år. Nu kan vi säga att vi är TVÅ mammor med lite fler missions. Inte småIRRITERADE längre. Bara pepp och möjligtvis lite småIRRITERANDE ;)

 

Lycklig familj som firar jul i likadana matchande strumpor.

  

VÅR FILOSOFI

Lillster sätter alltid barnet i fokus. Vill inte barnen ha strumporna på sig kommer de inte ha det. En Lillsterstrumpa ska inte ligga och damma i nån gammal låda. En Lillsterstrumpa är till för att användas. Därför gör vi sköna strumpor med funky detaljer som tilltalar både små och stora äventyrare. 

Lillster är ett ROLIGT, trendigt & medvetet barnmärke från Sverige. Lillster karaktäriseras av nyfikenhet, humor, kvalitet- och trendmedvetenhet. Inspirerat av världen och dess lekfulla barn.

 

barn i retrostrumpor som busar i en hängmatta vid vattnet

SÅ TÄNKER VI

Största klimatboven är konsumtion och framförallt överkonsumtion. Alla behöver dock strumpor. Köper man bra strumpor kan man ha dem länge, sälja vidare eller låta någon ärva. Man slänger inte en Lillster-strumpa. Varje Lillster- strumpa har en alldeles egen personlighet. Detta för att vi vill göra strumporna lite skojiga för kidsen men också för att vi vill belysa att saker och ting inte är själlösa. Detta hoppas och önskar vi är en väg till en mer medveten konsumtion där man köper bra saker som man faktiskt behöver. 

Vi väljer att se och ta ansvar för vår omgivning genom att, utifrån vår position, minimera vår miljömässiga påverkan samt främja goda arbetsförhållanden i våra produktionsled. Nedan kan ni läsa om vårt tänk, arbete och de certifikat som vi, i dagsläget, arbetar med. 

Lillsters tubsockor är Oeko-tex certifierade, så även halkskyddet som är fritt från Ftalater. Strumporna är designade Sverige. Producerade i Sverige, Turkiet eller Portugal. Bomullen i Sverige och Turkiet, ullen i Portugal. Våra fabriker är Oeko-tex certifierade, på så vis kan vi säkerställa att strumporna inte innehåller några hälsoskadligt ämnen. Vi har valt fabriker utifrån att vi ska kunna göra alla strumpor på samma ställe och således minimera frakten. 

mer om OEKO-TEX STANDARD

Oeko-tex standard är en världsomfattande hälsomärkning för textila varor. Märket garanterar att slutprodukten inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem. Alla produkter märkta med OEKO-TEX har genomgått omfattande tester för att säkerställa att inga hälsofarliga kemikalier finns kvar i produkten.

Källa: OEKO-TEX

  

Söta barn i en grön folkabuss. Dinglar med fötterna. Fina retrostrumpor.

Häng med på äventyret och upptäck Lillsterworld!

×