3-pack combo - Lillster Original

230 SEK
Smooth for the eyes. Smooth for the fötter. Hoppas ni ska trivas tillsammans ;)

3 st äventyrstubsockor med två klassiska vita ränder på skaftet. Strumpor som stannar kvar på små snabba fötter. Lillsters cleana halkskydd på storlekarna 16-21 och 22-27. OEKO-TEX certifierade. Storleksmärkta inuti.

STRUMPSTORY:
Lillster får nys om ett skönt gäng i Sydafrika. En lite märklig uppsättning; en flodhäst, ett lejon och ett pratande hav. Lillster blir superfascinerad, klart man vill se en flodhäst och ett lejon bada i ett hav som pratar. GOALZ liksom. Lillster flaxar iväg med sina långa öron och vips har hen landat i Sydafrika. Det tar inte lång tid innan kaninen vet exakt var gänget befinner sig, alla pratar om dom. Lillster drar dit och hamnar mitt i ett kaos. Flodhästen Fanny och Lejonet Love har spelat undervattensfotboll. De har råkat sparka varandra på fötterna och har såååå ont. De är också livrädda för att se både blod och plåster och är således i upplösningstillstånd. Havet Hugo försöker skölja bort det mesta men lyckas inte. 

Lillster to the rescue! Lillster plåstrar om de båda kämparna och sätter sedan på lejonet ett par lejonfärgade gosiga strumpor som håller plåster på plats och tar bort smuts, flodhästen får ett par rosa-aktiga. Havet blir lite sotis så Lillster löser ett par havsblå. Alla är nöjda, slutet gott, allting gott. 

MATERIAL
90% bomull, 10% lycra (OEKO-TEX certifierade).

URSPRUNG
Designad i Sverige.
Tillverkad i Turkiet. 

HALKSKYDD
Lillster-halkskydd på storlekarna 16-21 och 22-27 (6 månader - 4 år). Oeko-tex certifierat, fritt från Ftalater.

HÅLLBARHET
Lillsters tubsockor är Oeko-tex certifierade. Strumporna är designade Sverige. Producerade i Sverige och i Turkiet. Då bägge företagen är svenska har vi full insyn i arbetsförhållanden och policy. Vi tilldelar även strumporna vår egen kvalitetslogotyp, "hjärtlövet", som står för miljömedvetenhet och omtanke om dess bärare.

Lillster-halkskydd som finns på vissa strumpor i storlekarna 16-21 + 22-27 är Oeko-tex certifierat och fritt från Ftalater.

Vi har valt att inleda ett samarbete med, utöver vår fabrik i Sverige, en fabrik i Turkiet. Fabriken är  Oeko-tex certifierad. På så vis kan vi säkerställa att strumporna inte innehåller några hälsoskadliga ämnen och att arbetsförhållanden är bra. Här kan vi göra hela strumpan på en och samma fabrik och slipper således onödig frakt fabriker emellan. 

Varför även producera i Turkiet?

  • Vi möter våra kunders efterfrågan om fler strumpor med antislip/halkskydd.
  • Vi höjer kvaliteten ytterligare ett snäpp och förlänger dess livslängd.
  • Vi gör nu hela strumpan på en och samma fabrik, vilket minimerar onödiga fraktvägar. 

Största klimatboven är konsumtion och framförallt överkonsumtion. Alla behöver dock strumpor. Köper man bra strumpor kan man ha dem länge, sälja vidare eller låta någon ärva. Man slänger inte en Lillster-strumpa. Det är som att slänga en själ. Varje Lillster- strumpa har en alldeles egen personlighet och en egen saga. Detta för att vi vill göra strumporna lite skojiga för kidsen men också för att vi vill belysa att saker och ting inte är själlösa. Detta tror vi är en väg till en mer medveten konsumtion där man köper bra saker som man faktiskt behöver.