Fri frakt över 200 SEK / 1-3 dagars leveranstid / Betala med Klarna, Paypal, Swish

VI TAR ANSVAR. 

Vi väljer att se och ta ansvar för vår omgivning genom att, utifrån vår position, minimera vår miljömässiga påverkan samt främja goda arbetsförhållanden i våra produktionsled. 

TRANSPARENS.

Alla kan göra något. Vi har aktivt valt att vara helt transparenta i vårt hållbarhetsarbete. Detta för att visa våra kunder och vår bransch att vi, som nystartad liten aktör, arbetar hårt för att få till en så hållbar affärsmodell som möjligt. Både för miljön i stort men också för det lilla barnet. Nedan kan ni läsa om vårt tänk, arbete och de certifikat som vi, i dagsläget, arbetar med.

LILLSTERS HJÄRTLÖV

"Hjärtlövet" är vår egen kvalitetslogotyp som står för miljömedvetenhet och omtanke om dess bärare. ”Hjärtlövet” förekommer både med och utan texten ”organic cotton”. Texten visualiserar den organiska bomullen som största delen av vad våra produkter är producerade av. Där ”hjärtlövet” är ensamt utan text står det för ett generellt miljöengagemang, vilket vi alltid försöker förmedla på ett enkelt vis. Hjärtlövet är ingen garanti för att hela produktionsledet är ekologiskt. Det finns olika skäl till att inte hela produktionsledet är certifierat ekologiskt, det kan vara ekonomiska skäl eller helt enkelt brister i ledet från gröda till färdig produkt.

OEKO-TEX STANDARD

Oeko-tex standard är en världsomfattande hälsomärkning för textila varor. Märket garanterar att slutprodukten inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem. Alla produkter märkta med OEKO-TEX har genomgått omfattande tester för att säkerställa att inga hälsofarliga kemikalier finns kvar i produkten.

Källa: OEKO-TEX


STRUMPOR

Lillsters tubsockor är Oeko-tex certifierade enligt ovan. Strumporna är designade Sverige. Producerade i Sverige och i Turkiet. Då bägge företagen är svenska har vi full insyn i arbetsförhållanden och policy. Vi tilldelar även strumporna vår egen kvalitetslogotyp, "hjärtlövet", som står för miljömedvetenhet och omtanke om dess bärare.

Lillster-halkskydd som finns på vissa strumpor i storlekarna 16/18-25/27 är Oeko-tex certifierat och fritt från Ftalater.

Vi har valt att inleda ett samarbete med, utöver vår fabrik i Sverige, en fabrik i Turkiet. Fabriken är  Oeko-tex certifierad. På så vis kan vi säkerställa att strumporna inte innehåller några hälsoskadliga ämnen och att arbetsförhållanden är bra. Här kan vi göra hela strumpan på en och samma fabrik och slipper således onödig frakt fabriker emellan. 

Varför även producera i Turkiet?

  • Vi möter våra kunders efterfrågan om fler strumpor med antislip.
  • Vi höjer kvaliteten ytterligare ett snäpp. 
  • Vi gör nu hela strumpan på en och samma fabrik, vilket minimerar onödiga fraktvägar. 

Största klimatboven är konsumtion och framförallt överkonsumtion. Alla behöver dock strumpor. Köper man bra strumpor kan man ha dem länge, sälja vidare eller låta någon ärva. Man slänger inte en Lillster-strumpa. Det är som att slänga en själ. Varje Lillster- strumpa har en alldeles egen personlighet och en egen saga. Detta för att vi vill göra strumporna lite skojiga för kidsen men också för att vi vill belysa att saker och ting inte är själlösa. Detta tror vi är en väg till en mer medveten konsumtion där man köper bra saker som man faktiskt behöver. 

SCARF/SNUTTE & MÖSSA

Lillsters scarfs/snuttefiltar är gjorda i 100% ekologisk bomull och mössorna är gjorda i 95% ekologisk bomull, 5% elastan. Själva bomullen och bomullsproducenten är GOTS-certifierad. Då vi ej kan säkerställa att hela produktionsledet är i enlighet med GOTS-standard kan vi ej säga att slutprodukten är GOTS-certifierad. Med andra ord kan vi garantera att själva bomullen är ekologisk men ej att hela produktionskedjan är ekologisk. Övriga fabriker i produktionsledet, såsom tryckeri & färgning är Oeko-tex certifierade. Hela produktionen är belägen i Portugal. Vi valde att producera varor i Portugal dels för att arbetsförhållanden i landet håller hög klass och för att de kan producera 100% ekologisk bomull med hög kvalitet.  


För att slippa onödiga plaster använder vi oss enbart av digitala tryck på våra scarfs/snuttar & mössor.


HANG TAGS & ETIKETTER

För att minimera vår miljöpåverkan är alla våra hang tags och etiketter gjorda i Sverige. Tillverkaren är certifierade enligt ISO 14001:2004. Certifikatet är utfärdat av AAA Certification AB.

PAKETERING

Onödig plast och onödigt emballage har undvikits.