Fri frakt över 200 SEK / 1-3 dagars leveranstid / Betala med Klarna, Paypal, Swish

Blurblur - Upcycled love

  • 179 SEK

Yaaaass! Du ser rätt, våra Hearty Classic strumpbyxor i en Upcycled version. Nu som kärleksfulla blå batiktights. Mycket Limiterad upplaga.


I lager.
Leverantör: Lillster

Yaaaass! Du ser rätt, våra Hearty Classic strumpbyxor i en Upcycled version. Nu som kärleksfulla blå batiktights. Mycket Limiterad upplaga. 

Vill du ha blå batik och hjärtan på dina ben? Du har fortfarande chansen att bli en av få. Klicka nu ;)

- STORLEKSHJÄLP
Tightsen är true to size, skulle vi säga. Barnet på bilden är 2 år, 92 cm lång och bär storlek 86/92. Då de är stretchiga kommer hon kunna ha dom ganska länge. 

HÅLLBARHET
Vi tänker på miljön. Istället för att ta fram en ny kollektion har vi valt att upcycla en befintlig, som i sitt ursprungs-skick ej kunde användas. Då färgning kräver tvätt kan visst tvättludd förekomma. Detta var nödvändigt för att få till processen och slippa skapa en ny kollektion från grunden som i sin tur hade gjort större påverkan på miljön. Många bäckar små. Tack för att ni är med!

BERÄTTA MER OM PROCESSEN TACK 
Våra vita strumpbyxor med röda hjärtan på har knutits ihop till en liten ”boll”, detta för att få det perfekta batikmönstret. Denna ”boll" läggs sedan i ett färgbad där de färgas, i detta fall blå. Vi har klippt av fötterna och sytt om benen till tights. Sedan har de fått återvända till sin ursprungsförpackning, allt för att använda så lite nytt material vi bara kan. Och de avklippta fötterna, de kommer vi göra nått kul med framöver. Frukta ej ;)

Görs detta för hand?
Ja. Ett gediget hantverk där inget plagg är det andra likt, en tidskrävande metod som gör varje produkt unik.

TVÄTTRÅD (för dig som vill behålla dina Lillsters fina.
Tvättas i 40 grader UTAN SKÖLJMEDEL med liknande färger.
Ut och in (rekommenderas)
Ej torktumlare.

MATERIAL
90% bomull, 10% lycra (OEKO-TEX certifierade).

URSPRUNG
Designad i Sverige.
Tillverkad i Turkiet.
Upcyclad i Sverige.